Terug naar de homepagina
DE MAAG, MAAGZUUR EN HET GEBIT, DE ROL VAN EEN (MINDER) GOED WERKENDE MAAG OP JOUW GEBIT - Thumbnail

DE MAAG, MAAGZUUR EN HET GEBIT, DE ROL VAN EEN (MINDER) GOED WERKENDE MAAG OP JOUW GEBIT

Iedereen kent het wel, je proeft maagzuur in je mond, tekenen dat je maag door iets wat je gegeten hebt of te veel stress even minder goed zijn werk kan doen. Maar wat als dit vaak voorkomt? Bijvoorbeeld je boert vaak op na het eten of door de dag heen, je hebt vaak oprispingen, je voelt je vaak misselijk, hebt weinig tot geen eetlust, een volheidsgevoel of je kunt juist oneindig eten en voelt geen rem, of veel scheurtjes op je tong. Tekenen om eens te kijken naar je maag. Het goed werken van de spijsvertering is in de Traditionele Chinese voedingsleer een belangrijke basis voor jouw gezondheid. De vertering van voedsel start namelijk in de mond. Wanneer je voedsel waarneemt met je zintuigen komt er speeksel vrij in je mond. Het activeert je maag om te gaan verteren. De maag zorgt voor het fermentatieproces waar de milt mee verder kan. Via deze meridianen zijn de zintuigen verbonden met een orgaan, is het orgaan verbonden met je gebit en met een specifieke tand. In de TCG wordt de diagnose onder andere via de tong gedaan. Juist de tong geeft het beeld van de maagenergie en hoe het met de vertering gesteld is. Het mag duidelijk zijn dat suikers, koolzuur, junkfood en aanhoudende stress een negatief effect op de maagvertering hebben. De klachten die dit geeft zoals het opboeren, braken maagzuur hebben kunnen op den duur schade aanbrengen op je gebit. De spijsvertering kan evenwicht brengen en onevenwicht in lichaam, brein en gebit.